Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A nők vagy a férfiak hazudnak többet ???

2011.07.13

 

Nyomdafestéket nem tűrő klisé lenne, ha azt füllentenénk, hogy tudtuk: a férfiak többet hazudnak, mint a nők. Bárki bármit is mondjon, most már viszont abszolút tudományos tény, hogy az erősebb nem hazugságban is erősebb, mint a nők.

A több mint 3000 embert megkérdező friss kutatás pontot tett az évezredes dilemma végére, a számok magukért beszélnek: a férfiak átlagsan 1092 alkalommal hazudnak egy év során, ami napi három hazugságot jelent. A nők esetében némiképp kiegyensúlyozottabb a helyzet: egy évre 728 hazugság jut, tehát ssz-vissz napi kettő. S míg a férfiak leggyakoribb hazugsága az alkoholhoz kötődik, a nők top-füllentése érzéseiket hivatott leplezni: „Nincs semmi gond, jól vagyok”.

A leggyakoribb férfi-hazugságok:

 1. Nem, nem ittam sokat.

 2. Minden rendben, jól vagyok.

 3. Nem volt térerőm.

 4. Nem volt túl drága…

 5. Már úton vagyok!

 6. Szörnyű volt a forgalom…

 7. Nem, nem tűnik nagynak a popsid.

 8. Bocsi, nem láttam, hogy hívtál.

 9. Jé, fogytál!

 10. Ó, pont az, amire régóta vágytam!

A leggyakoribb női hazugságok:

 1. Minden rendben, jól vagyok.

 2. Nem tudom, hol van, hozzá se nyúltam.

 3. Nem volt túl drága…

 4. Nem, nem ittam sokat.

 5. Fáj a fejem.

 6. Le volt árazva…

 7. Már úton vagyok!

 8. Ó, már ezer éve megvan ez a cuccom!

 9. Nem, nem dobtam ki.

 10. Ó, pont az, amire régóta vágytam!

Érdekes módon hiába „hazudgálnak” (sic!) többet a palik, mégis ők érzik magukat a kevésbé kényelmetlenül a füllentések miatt. A nők 82 százaléka lelkifurdalást érez, valahányszor hazudik, a férfiaknak viszont csak 70 százaléka érzi úgy utólag, hogy talán mégis csak az őszinteséget kellett volna választani. Összességében véve persze mindkét nem könnyen elaltatja lelkiismeretét, a megkérdezettek 75 százaléka szerint nincs gond azzal, „ha azért nem mondunk igazat, hogy ne okozzunk fájdalmat a másik embernek”.

„Valóban, sokan azt hiszik, a hazugság az emberi faj elkerülhetetlen negatívuma, pedig igazából a füllentés, szépítés és egyes információk elhallgatása fontos része szociális interakcióinknak” - mondta Katie Maggs, a kutatást végző Science Museum kurátora. A szakértő ugyanakkor azt is elmondta, hogy a vita még tudományos berkekben is élénk azzal kapcsolatban, hogy vajon a gének, az evolúció vagy a neveltetés-e igazán felelős a hazugságokért.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Utolsó kép


Elérhetőség

Időjárás


Karácsonyi visszaszámláló


Melyik számra gondoltam ?

MELYIK SZÁMRA GONDOLTAM? (1 - 100)


Napköszöntő


LevelezőlistaStatisztika

Online: 1
Összes: 71595
Hónap: 180
Nap: 5