Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Világvége...

2012.12.15

 

Világvége, dimenzióváltás, ufók: ki hogyan készül december 22-re?

Hamarosan itt van 2012. december 22, amikor egyes értelmezések szerint óriási változások következnek be. No de milyenek?

 

Egyes félreértelmezett, majd alaposan feltupírozott és elüzletiesített próféciák szerint december 21-e lesz az emberiség utolsó napja, 22-én pedig elpusztul a világ. Ezt az 5125 évre szóló maja naptárból következtették ki, a kalendárium ugyanis akkor "jár le" (kérdés persze, hogy milyen időszámítás szerint, ugye, és hogy miből gondolták, hogy ez pusztulást jelent).

A világ végét okozó katasztrófavariációk hasonlóak: többségük az űrből jön. Vagy a misztikus Nibiru bolygó - amely állandóan a Nap mögött bujkál - ütközik a Földdel, vagy egy hatalmas üstökös, vagy pedig irgalmatlan napvihar végez az emberiséggel - így a jósok. Szerencsére persze akadnak olyan felfogások is. melyek nem az apokalipszissel kötik össze 2012. december 22.-t. No de vajon hogyan állnak a vitatott dátumhoz a népek a világ különböző sarkaiban?

 

USA - Az Egyesült Államokban milliók rettegnek a globális pusztulástól, ezért kirobbanó sikere lett a fejlett technológiájú földalatti túlélővermeknek.

"Korábban havonta adtunk el egyet, most naponta. Nem értek a maja naptárhoz, de asztrofizikusok is akadnak a vevőim között, és azt tanácsolják, készüljek fel sugárzásra, mágneses viharra. Hátha igazuk lesz. Ezért aztán 19-én én is a föld alá vonulok és csak 23-án jövök fel"

- mondja Ron Hubbard, a gyártó (nem tudjuk, rokona-e a nagy szcientológus L. Ron Hubbardnak, de végülis a világvége-hit is egy vallás).

A NASA mindenesetre nem tartozik a világvége-hívők közé, elveti a Nibiru létezésének elméletét, mondván, hogy nincs semmilyen bizonyíték egy Nap mögött rejtőző bolygó létére.

 

Franciaország - Franciaországban földalatti mozgalom helyett a hegyi túrázók száma szökött fel a Pireneusokban, Bugarach falunál, ami egyébként elég jó kis hely. A 179 lelket számláló település már ott tart, hogy meg akarja tiltani a belépést az ufóhívőknek. Ők ugyanis úgy tartják, hogy a közeli hegy csúcsa földönkívüliek garázsa, és néhány szerencsés földit megmentenek azzal, hogy magukkal viszik őket a kataklizmából.

 

 


Vatikán
 - XVI. Benedek pápa egy vatikáni mise keretén belül azt üzente híveinek, hogy ne higgyenek a rémisztgetésnek, s a jóslatokkal, illetve a hozzájuk tartozó fenyegető dátumokkal sem érdemes foglalkozni. Benedek a mise során Jézus szavait idézte:

„>>A Nap elhomályosul, a Hold nem világít, a csillagok lehullanak az égről, és az egek erői megrendülnek<<, ám ekkor nem a világvégére gondolt a megváltó. Jézus azért mondta ezt tanítványainak, hogy mindig a helyes úton járjanak, míg el nem érkeznek az örökléthez"

- fejtette ki, azt azonban hozzátette, hogy senki - Jézust is beleértve - nem tudja, pontosan mikor lesz ez a nap.

 

 


Oroszország 
- Oroszországban már mindenki csak vodkát iszik víz helyett, már úgyis minden miondegy is sok nyitott fülre talált a "vég szó". Omutnyinszk városában jó páran rohantak kerozint venni és konzerveket, miután olvastak egy cikket, amely megerősítette a világvége eljövetelét, és amelyet állítólag egy tibeti szerzetes írt. Novokuznyeckre sótlan napok jöttek, hiánycikk lett az ételízesítő, továbbá a fáklya és a termosz - megintcsak a világvége hírek miatt. A témában már megszólalt az orosz miniszterelnök, Dmitrij Medvegyev is. Mint mondta, nem hisz a világ végében, legalábbis abban, hogy az idén lenne.

 

 


Kína
 - Kínát sem kerüli el az aggodalom, elkezdték ezerrel hamisítani az orosz vodkát jóllehet az ázsiai ország közgondolkodásában a világvégejóslatoknak nincs semmilyen hagyományuk, elméleti előzményük. 2009-ben viszont nagyon sikeresen megalapozta a félelmeket a 2012 című amerikai katasztrófafilm. Szecsuánban a gyertyárusok ennek köszönhetik most forgalmuk felszökkenését, meg annak a netes pletykának, miszerint három napig sötétség borul a világra.

 

 


Magyarország
 - Nálunk főként dimenzióváltásról, pólusváltásról beszélnek az ezós nagyok, ami természetesen nem egyezik a teljes pusztulással. Aminek vége szakad, az a belső tanítások szerint az emberiséget megnyomorító, materialista vaskor, hogy utat nyisson egy újabb aranykornak, melyben az ember újra legfelsőbb énével egyesül, és egója helyett az egységet szolgálja. A közfelfogás szerint az esemény irányítói a szkíták, akik a magyarok ősei, tehát nekünk kiemelt szerepünk van a világméretű korszakváltásban.

 

 


Mexikó
 - Mexikóban, az ősi maja civilizáció földjén nemigen tartanak a világvégétől, sőt: üzleti lehetőséget látnak benne. Több száz majatémájú eseményt szerveznek, és a turistaforgalom várhatóan megduplázódik az idén.

 

 


Majaföld
 (Mexikó) - Hasonlóan derűlátók a világ végével kapcsolatban maguk a maják. Határozottan elutasítanak minden végelméletet.

"December 21-e a hála és köszönet napja lesz, 22-én pedig egy új hajnalt üdvözölhetünk"

- mondta egy maja sámán, aki pár napja mágikus ünnepi tüzet gyújtott Kubában búcsúzóul a régi - maja - kalendáriumtól, illetve az utóbbi 5125 esztendőtől.

 

 

 

Én nem hiszek a világvégében de nagyon sok ember igen...

 

Kommentek

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

----

(Cilikehh, 2012.12.22 12:53)

Nem lett világvége!!!

 

 

Utolsó kép


Elérhetőség

Időjárás


Karácsonyi visszaszámláló


Melyik számra gondoltam ?

MELYIK SZÁMRA GONDOLTAM? (1 - 100)


Napköszöntő


LevelezőlistaStatisztika

Online: 1
Összes: 71595
Hónap: 180
Nap: 5