Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mi nem lesz belőlem??? És mi igen???

2011.07.13

 

 Amint megtanultál beszélni, mindenki arról faggatott, mi leszel, ha nagy leszel. Mi most épp az ellenkezőjét tesszük: felhívjuk a figyelmedet arra, milyen szakmákat ne válassz magadnak!!

 

 Az osztályfőnököd megbízott, hogy egy teljesen fakezű osztálytársaddal dekoráld ki az osztályt. Hogy kezeled az ügyet?

 

A: Finoman félreállítom az osztálytársamat, és magam látok neki a munkának.Nem szeretek mástól függeni. B: Mindent együtt csinálunk, de rajta lesz a szemem, nehogy elpuskázzon valamit.Hátha tanul is valamit. C: Megosztjuk a munkát, és a saját részekből állítom össze az egészet.

 

Érdekes lesz a stílus-ütköztetés. Már harmadszor gyötör ugyanaz az álom. Azt álmodod, hogy virág vagy egy rózsabokron, és valaki le akar tépni. Hogy magyaráznád ezt az álmot?

 

A: Valaki megint bele akar szólni a dolgaimba. B: Valakinek szüksége van az erőmre. C: Fát kellene ültetnem. Egy általad ismeretlen nagynéni egy tekercset küld neked ajándékba. Mihez kezdesz vele? A: Pontosan szemügyre veszem, aztán feltekerem és eldugom. B: Megkérdezem az ismerősöket, nem kell-e valakinek. C: Előszobadísznek használom.

 

Mit válaszolnál arra a kérdésre, mit szeretsz a legjobban a suliban?

 

 A: Az ismeretszerzést. B: A barátaimat. C: A meglepetéseket.

 

Komoly gondod van, és fogalmad sincs, hogyan oldd meg. A szerkesztőségnek is írtál egy szomorú levelet, ami tele van áthúzogatásokkal, javításokkal. Mihez kezdesz vele?

 

 A: Átírom. B: Elküldöm így. C: Átolvasom, széttépem és kidobom. Képzeld el, hogy regényt írsz. A főhős egy anya és a lánya, akik állandóan veszekednek. Hogy szólítja meg a lány a mamáját?

 

A: Mama B: Anya C: Mamucika

 

Szerinted miért olyan nehéz pontosnak lenni?

 

A: Számomra nem nehéz. B: Annyi a csábítás és a tennivaló körülöttünk. C: A lelke mélyén mindenki imád lustálkodni.

 

Hirtelen fölbukkan előtted egy szörnyűséges, tüzet okádó bestia. Mit csinálsz?

 

A: Megcsípem magam, hogy fölébredjek. B: Szelíden megszólítom. C: Alaposan megnézem. Melyik meghatározás illik hozzád a legjobban, ha egy esős estén egyedül vagy otthon?

 

 A: Türelmes. B: Magányos. C: Unatkozó.

 

// Értékelés: //

 

A legtöbb válasz: A Szervezett, összeszedett lány vagy, aki szereti, ha rend van körülötte. A fegyelmezetlen alakok mindig idegesítenek, nincs türelmed hozzájuk. Ezért ne válassz olyan szakmát, ahol folyton emberekkel kell érintkezned. Ne legyél orvos, kozmetikus, tanár, ápolónő, belsőépítész. Olyan munkát válassz magadnak, amelynek eredményéért egyedül felelsz. Ötletek: mérnök, informatikus, számítógépes grafikus, vágó, építészmérnök. Mi az, amit már most megtehetsz? Ismerkedj a számítógépes programokkal, tanulj nyelveket, járj képzőművész szakkörbe.

 

-------------------------------------------------------------------------------- A legtöbb válasz: B Nem vagy híve annak, hogy újabb és újabb feladatokat gondolj ki magadnak? Ne válassz magadnak olyan munkát, amelyik magányra ítélne (író, festő, könyvelő, tudós). Szívesen dolgozol másokkal. Van érzéked a pszichológiához, szívesen segítesz másoknak. Ötletek: orvos, ápolónő, pszichológus, edző, fodrász, énekesnő, műsorvezető. Mi az, amit már most megtehetsz? Ne rostokolj a számítógép előtt, inkább iratkozz be egy színjátszó vagy biosz szakkörbe, esetleg legyél cserkész. -------------------------------------------------------------------------------- A legtöbb válasz: C Allergiás vagy a tespedésre. Utálod a csendet, az unalmas helyzeteket, az egyforma kérdésekre való felelgetést. Kerülsz minden olyan helyzetet, amiről előre tudod, hogy végződik. Imádod a változatosságot, keresed a kihívásokat. A munkába mindent beleadsz, bírod a kritikát. Ne válaszd az alábbi munkákat: tanár, korrektor, recepciós, asszisztens. Hozzád a "lököttebb" szakmák illenek, pl. divattervező, képzőművész, rendező, operatőr, színésznő, újságíró, díszlettervező. Mi az, amit már most megtehetsz? Iratkozz be valamilyen kreativitást fejlesztő tanfolyamra (gyorsolvasás, harcművészetek).


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Minden nyomorék ezen a szaron

(-, 2012.07.20 12:31)

mi lesz ebből az oldalból??????? Valami kúrt rohadt fasz!!!!!!!!!!!!!!!XDXDXDXDXDXDXDXDXDXD

mi lesz belolem ...............

(rakosi renata, 2012.06.18 13:42)

 

 

Utolsó kép


Elérhetőség

Időjárás


Karácsonyi visszaszámláló


Melyik számra gondoltam ?

MELYIK SZÁMRA GONDOLTAM? (1 - 100)


Napköszöntő


LevelezőlistaStatisztika

Online: 1
Összes: 71595
Hónap: 180
Nap: 5