Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Aranygaluska muffin

2012.12.15

 

 

hozzávalók 6 főre
 
  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • 0,5 bögre cukor/édesítő
  • 0,5 bögre olaj/olvasztott margarin
  • 1 tojás
  • 1 cs sütőpor
  • darált dió (kb. 10 dkg)

Sodóhoz:

  • 8 dl tej
  • 4 dkg búza finomliszt
  • vanília aroma
  • 4 tojássárgája
  • ízlés szerint cukor/édesítő

elkészítés
  1. A száraz anyagokat (liszt, sütőpor, cukor/édesítő, 2-3 evőkanál dió) összekeverjük egy tálban, hozzáadjuk a többi hozzávalót is, majd simára keverjük.
  2. A diót egy tálkában összekeverjük a cukorral/édesítővel. Evőkanál segítségével a muffin formába töltünk 1-1 kanálnyi tésztát, majd megszórjuk a cukros/édesítős dióval. Mehet rá még egy kanálnyi tészta, és szintén a dió (aki ügyes, kihozhat belőle több szintet is, nekem így hirtelenjében kettő jött össze:)).
  3. A muffinformát berakjuk a sütőbe, és 180°C-on tűpróbáig sütjük (ne nyitogassük a sütőt, különben összeesik!).
  4. Amíg a muffin sül, elkészítjük a sodót: tegyünk fel a tűzhelyre 7 dl tejet, és forrásig melegítsük. Közben a 4 dkg lisztet keverjük el a cukorral/édesítővel egy tűzálló tálban/lábasban, adjuk hozzá a vanília aromát, 4 tojássárgáját és 1 dl tejet. Keverjük csomómentesre.
  5. A forralt tejet szépen adagolva, folyamatosan kevergetve adjuk hozzá a tojássárgás alaphoz. Az egészet lassú tűzön, folymatosan keverve (fontos, különben leég!) besűrűsítjük.
  6. A muffinokat a sodóval leöntve tálaljuk. 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Utolsó kép


Elérhetőség

Időjárás


Karácsonyi visszaszámláló


Melyik számra gondoltam ?

MELYIK SZÁMRA GONDOLTAM? (1 - 100)


Napköszöntő


Levelezőlista



Statisztika

Online: 1
Összes: 71595
Hónap: 180
Nap: 5