Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Wassail, azaz forralt cider

2012.12.15

 

hozzávalók:
  • 1 l cider
  • 4 szem szegfűszeg
  • 2 rúd fahéj
  • 1/4 teaskanál szerecsendió
  • fél narancs leve (opcionális)
  • Calvados
elkészítés:

Az almabort, a fahéjat, a szerecsendiót és a szegfűszeget egy fazékban forrás előtti állapotig melegítjük, lassú kevergetés mellett. Ne forraljuk fel, mert az tönkreteszi az almabor aromáját!.

Töltsünk 2-4 cl calvadost a poharakba, majd mindegyiket töltsük fel a meleg almabor keverékkel és forrón kínáljuk. Narancshéj vagy almahéj spirállal díszíthetjük.

Egyéb fűszerekkel is kísérletezhetünk, pl. ánizs, csillagánizs, szegfűbors, citromhéj
Calvados helyett Spiced Rumot is haszálhatunk.

A fűszeres forralt almabor nem csupán remek melegítő ital, de kiváló megfázás, influenza ellen is, akár ezek megelőzésére is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Utolsó kép


Elérhetőség

Időjárás


Karácsonyi visszaszámláló


Melyik számra gondoltam ?

MELYIK SZÁMRA GONDOLTAM? (1 - 100)


Napköszöntő


Levelezőlista



Statisztika

Online: 1
Összes: 71595
Hónap: 180
Nap: 5