Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tavaszi tippek

2011.05.29

 Tavasszal a természettel együtt mi magunk is megújulni vágyunk, hiszen a hideg tél igénybe vette az egész szervezetünket, bőrünket és hajunkat is. A megújuláskor ne csak új frizurára, tehát stílusváltásra gondoljunk! Hanem arra is, hogy újra tavaszi pompában ragyoghasson hajunk. Ez természetesen nem megy magától.

Az egészség és a megfelelő odafigyelés a gyönyörű hajnak is elengedhetetlen két feltétele csakúgy, mint a körömnek, vagy a bőrünknek. Tudta azt, hogy a haj növekedése a megfelelő étrenden is múlik? És hogy a hajhullást legtöbbször a vashiány idézi elő? Olyan ételeket kell fogyasztanunk, melyek vasban gazdagak. Ilyenek a hús, a tojás, a gabonapelyhek, a hüvelyesek, a gyümölcsök. Aranyszabályként leszögezhetjük, hogy az egészséges életmód szervezetünkre kívül és belül is jó hatással van.

Tudta azt, hogy hajunk havonta kb. 1 centimétert nő és naponta 50-100 hajszálunk hullik ki? Ha egészséges a hajunk, egy szál akár 5-10 dekagrammot is képes megtartani. Ha az előbbi feltételek nem teljesülnek, azaz a hajunk jobban hullik a kelleténél, oda kell figyelnünk rá, hiszen ez egy visszajelzés fizikai állapotunkról.

Hajunk korpásodásakor is át kell gondolnunk a lehetséges okokat: az étkezés, a stressz mind-mind okozói lehetnek ennek a kellemetlen tünetnek. 

Ilyenkor a tél elmúltával természetes vágy a hajvágás, ezt az egy utat látjuk a töredezett hajunk hatékony ellenszerének. Tudta azonban, hogy városi legenda az, ha a hajvágástól erősebb hajat remél? A jó idő közeledtének hajunk is nagyon örül, hiszen a hajszárító is rongálja, szálkássá teheti hajunkat, főleg ha nincs rajta hideg levegő funkció. Ha semmiképpen nem száradhat a hajunk természetesen, akkor figyeljünk oda, hogy ne tartsuk túl közel fejbőrünkhöz a forró levegőt fújó hajszárítót. 

Tavasz elején ajánlott egy komolyabb hajregeneráló kúrát tartani, hogy hajunk légiesen könnyed legyen, mint a tavaszi szellő. 

Tippek:
- Igyon meg naponta legalább 2 liter szénsavmentes ásványvizet, a hajának is jót fog tenni!
- Hajmosás után öblítsük le a hajat hideg vízzel!
- Figyeljen a kihulló hajmennyiségre! Ha úgy tapasztalja, hogy több hullik a kelleténél, érdemes szakemberhez fordulni.
- Fogyasszunk elegendő húst, tojást a megfelelő vastartalom miatt! 
- Ha száraz a haja, használjon hajpakolást és kevesebb, illetve a hajának megfelelő hajformázót!
- Hajmosás után használjon mindig balzsamot a tökéletes állag elérése érdekében, de ügyeljen arra, hogy a megfelelőt válassza! Figyeljen azonban arra, hogy öblítse ki tökéletesen a balzsamot, miután pár percig hagyta haján hatni!

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Utolsó kép


Elérhetőség

Időjárás


Karácsonyi visszaszámláló


Melyik számra gondoltam ?

MELYIK SZÁMRA GONDOLTAM? (1 - 100)


Napköszöntő


LevelezőlistaStatisztika

Online: 1
Összes: 92413
Hónap: 624
Nap: 22